Send inn fakta / spørsmål / svar

Denne siden blir bedre jo flere innspill vi får. Har du hatt et godt svar i nettdebatt? Har du gravd fram fakta for å korrigere en eller annen påstand? Send det inn til oss, så legger vi det ut her på siden slik at andre kan dra nytte av arbeidet du har gjort i sin egen dugnadsinnsats. Takk for hjelpen!

Reklamer

4 responses to “Send inn fakta / spørsmål / svar

 1. Dere røde skal ha full kontroll? Skremme meningsmotstandere fra å melde uenighet på nett?? Intet nytt under solen. Dere går imot Jensegutens uttalelser om mere åpenhet. Dere skal ikke lykkes med meningssensur. Glem det. Ser dere starter valgkampen på en skitten måte. Ytringsfrihet er grunnlovsfestet. Om dere skal skitne til dette, bør DB holde seg langt hevet over slike skammelige, ekle forsøk på knebling. Bedre at folk kommer ut på nett, enn hjem til motstandere…

  • Hei Kjell!
   Du har nok misforstått hva dette går ut på. For det første er ikke dette et politisk prosjekt. Det har ingenting med de politiske partienes valgkamp å gjøre. Og det handler ikke om meningssensur eller knebling. Ytringsfrihet er ikke det samme som retten til å ytre seg uten å bli motsagt. Alle som ytrer seg, må tåle at andre er uenige, så lenge uenigheten fremsettes på en saklig måte. Jeg skjønner ikke helt hva det er du mener vi skitner til, når vi ønsker en nettdebatt basert på saklige argumenter fremfor usakligheter, fordommer og personhets.
   Vennlig hilsen Helle.

   • F Larsen

    Dersom dette ikke er et politisk prosjekt, hvorfor heller de ‘usaklige’ innleggene i header bildet i kun en, og en viss, retning? Er det slik at fiendlighet mot innvandring er usaklig? Er det useriøst og sjikaniserende å mene at innvandrere ikke kan kalles norske? Hvorfor det? Hvorfor ikke backe opp deres meninger (ja, det er meninger det er) om hva som er seriøst, usaklig, sjikaniserende osv osv i kommentarfeltene på db.no og andre steder med eksempler og argumenter? Har dere enerett på å mene hva som er saklig og usaklig? Synes dere heller bør argumentere selv bedre for deres syn, enn å mane opp alle oss andre til å gjøre drittjobben for dere… Men for all del, lykke til! Ekstremismen er som kjent utelukkende et moderne fenomen, og kan helt sikkert utraderes med ‘saklige’ mot-argumenter.

 2. Hvilke politiske motiver er det bak denne kampanjen? Er den helt nøytral religiøst og politisk sett?

  Er noe slikt overhodet mulig?

  Nei, spar meg for svada.

  Jeg ønsker som mange andre mer saklig debatt i kommentarfeltene. Det er derimot ikke mulig med sensurkåte nikkedukker som driver med selektiv moderering i kommentarfelter fordi avisene selv har en politisk agenda.

  Så, man kan spørre seg selv hva som egentlig er det virkelige problemet her; likegyldigheten og dens passive form for å ønske «ondskapen» velkommen – eller den som aktivt driver å promoterer rasehat og ekstreme meninger nettopp for å skape konsensus, der komplett unyanserte meninger får bestå – mens resten av saklige innlegg og/eller satire fjernes.

  Jeg har førstehåndserfaring med dette gjennom flere år, og jeg kjenner flere som har samme erfaring. Det er så tydelig at Dagbladet sannsynligvis (etter alt å dømme iallefall) publiserte saken om deres «kampanje» nettopp for å renvaske sin egen samvittighet. Som alltid før.

  Det er ganske kjedelig og slitsomt at det skal være sånt. Nytter ikke å peke seg ut en syndebukk her. Vi må gå til verks og drive kritisk granskning av hva som skjer i politikkens verden her i Norge. Men det er vel færrest som vil det, når de ser hvordan de blir kneblet.

  For et «fritt» samfunn dette er…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s